Volledig scherm
De Vinkenhofjes in Nuenen © Google Street View

Vinkenhofjes in Nuenen aangepakt

NUENEN - Woningcorporatie Helpt Elkander ontwikkelt plannen om 120 woningen aan de Vinkenhofjes in Nuenen te verbeteren. De woningstichting laat onderzoek doen naar de huidige staat van de appartementen uit de jaren zeventig die een opknapbeurt goed kunnen gebruiken. 

De 120 huizen aan de Vinkenhofjes vormen bijna 10 procent van het bezit van Helpt Elkander. Er wonen vooral kleine huishoudens. De toekomst van de hofjes aan de Vinkenlaan in Nuenen-Zuid staat al langer op de agenda en zelfs sloop en nieuwbouw zijn aan de orde geweest. ,,We weten zeker dat ze aangepakt moeten worden maar de vraag is op welke wijze’’, zegt interim-directeur Ben Wouters van Helpt Elkander.

Duurzamer

Sloop ligt volgens de woningcorporatie niet voor de hand. ,,Slopen betekent dat mensen de hun woning uit moeten en we hebben geen vervangende huisvesting. Dat wordt heel lastig.’’

Als het aan Helpt Elkander ligt worden de appartementen minder luidruchtig, beter geïsoleerd en duurzamer gemaakt. Ook gasloos maken is zeker een optie, aldus Wouters.

Helpt Elkander hoopt dat het onderzoek naar de renovatiemogelijkheden voor het eind van het jaar is afgerond. De bewoners zullen over de uitkomsten als eerste worden geïnformeerd.