Volledig scherm
© Erna Lammers

Vluchtelingen mogelijk in lege kantoren en tijdelijke units in Nuenen

NUENEN - Twee kantoorpanden in Nuenen zouden op korte termijn moeten worden omgebouwd tot respectievelijk twaalf en zes huurappartementen. De helft van het complex zou dan gebruikt kunnen worden voor de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning, en de andere helft voor andere huurders.

Dat is een van de plannen waarmee de gemeente de achterstand bij de huisvesting van vluchtelingen wil wegwerken.

Om welke twee panden het gaat, willen de gemeente en Helpt Elkander niet zeggen. "We staan nog helemaal aan het begin van dit traject", benadrukt Ellen van Beijsterveldt, directeur van de woningbouwvereniging. "En in het plan van aanpak concluderen we ook dat communicatie met de buurt erg nauw luistert."

Het project in de twee kantoren is het enige dat al concreet in het plan van aanpak staat. Verder staan in het document alleen mogelijkheden opgesomd die nog niet met een concrete locatie samenhangen. Zoals splitsing van woningen, verhuur van kamers en tijdelijke huisvesting. Volgens de gemeente zou het kantorenplan plaats kunnen bieden aan twaalf tot vijftien vluchtelingen.

Toch heeft het document wat Van Beijsterveldt betreft dezelfde status als andere genoemde mogelijkheden. Wat haar betreft komen andere opties net zo goed in aanmerking, en is het nog niet zeker dat het plan in de kantoren daadwerkelijk wordt uitgevoerd. "Ook over bijvoorbeeld tijdelijke units willen we zeker nadenken. Het is een goede manier om pieken in de vraag naar huurwoningen op te vangen."

Geldrop e.o.