Volledig scherm

W70, GroenLinks, CDA en SP in beoogde coalitie Nuenen

NUENEN - De beoogde coalitie in Nuenen bestaat uit vier partijen die tegen de fusie met Eindhoven zijn. 

W70, GroenLinks, CDA en SP zijn de beoogde partners voor een nieuwe coalitie in Nuenen. W70-informateurs Eef van Turnhout en Wim van de Kerkhof hebben dat dinsdagavond bekendgemaakt over hun verkenning van de mogelijkheden. De vier beoogde coalitiepartners hebben samen elf van de negentien zetels in de nieuwe Nuenense gemeenteraad.

Grote winnaar

W70 was de grote winnaar van de verkiezingen in Nuenen en behaalde zes zetels. GroenLinks en CDA verdubbelden ieder tot twee zetels. De SP halveerde tot één zetel. Grote gemene deler van de vier partijen is hun standpunt over de toekomst van de gemeente Nuenen. De vier partijen zijn tegen een fusie met Eindhoven.

De informateurs concluderen na hun gesprekken dat de acht politieke partijen in Nuenen het op veel punten eens kunnen worden. Alleen over de toekomst van de gemeente zijn partijen het niet eens. ,,Het idee van de provincie om Nuenen bij Eindhoven te voegen, drijft de partijen en mensen uit elkaar’’, zei Van Turnhout.

VVD en PvdA vallen buiten een beoogde coalitie omdat ze met hun voorkeur voor fusie met Eindhoven een minderheidsstandpunt innemen.

De informateurs adviseren de beoogde coalitiepartners om in gesprek te blijven met de provincie, ondanks hun weerstand tegen een fusie met Eindhoven.

  1. Nieuwbouw huur- en koopwoningen Parkstraat Nuenen

    Nieuwbouw huur- en koopwonin­gen Parkstraat Nuenen

    NUENEN - Woningstichting Helpt Elkander wil niet langer wachten met de herontwikkeling van het braakliggende terrein op de hoek van de Parkstraat en de Voirt in het centrum van Nuenen. De woningstichting heeft marktpartijen gevraagd om plannen in te dienen voor de bouw van huur- en koopappartementen voor een- of tweepersoonshuishoudens. Een supermarkt maakt geen deel uit van het plan en de kans dat die er nog komt is volgens interim-directeur Ben Wouters klein. ,,Een supermarkt maakt geen deel uit van de aanbesteding’’, zegt hij.

Geldrop e.o.