Volledig scherm
Ralf Stultiëns van coalitiepartij W70

W70 Nuenen: 'lokale partijen worden monddood gemaakt'

NUENEN - Met vier zetels is W70 de grootste coalitiefractie in de Nuenense gemeenteraad. Maar wie de door die partij georganiseerde discussieavond over de toekomst van de gemeente dinsdagavond volgde, kreeg de indruk dat de partij in de oppositiebankjes is beland.

"We hebben zeer sterke vermoedens dat landelijke partijen op een niet-transparante wijze zo'n herindeling erdoor drukken", vond fractievoorzitter Ralf Stultiëns. "Lokale partijen worden in kleine gemeentes vaak monddood gemaakt. Terwijl in Nuenen doorgaans ongeveer de helft van de mensen lokaal stemt."

Het was de meest stevige uitspraak tijdens een avond waarop de stellingen eigenlijk al betrokken waren. W70 pleit al sinds jaar en dag voor een zelfstandig Nuenen. Maar op Nuenens Belang na is die zelfstandigheid voor geen enkele andere fractie nog heilig. "We hopen onze collega's in de raad met argumenten te overtuigen", aldus Stultiëns. "Het is duidelijk dat er ruimte zit tussen de standpunten. Toch zullen we bij de raadsvergadering volgende week met alle partijen een eenduidig signaal aan de provincie moeten geven."

Lees woensdag meer in het ED, of via de digitale krant.

Geldrop e.o.