Volledig scherm
Ad Verhoek uit Nuenen, met links van hem dochter Corrie en rechts Simone den Uijl van de stichting 2109. © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Weer veilig thuis in Nuenen dankzij speldje voor dementerenden

NUENEN - Nu, weer monter zittend aan de tafel in zijn woonkamer in Nuenen, snapt hij het ook niet. Waarom hij zondagmiddag zo 'aan het stuntelen' was en zijn eigen adres niet meer wist. "Terwijl ik er al 53 jaar woon."

Ad Verhoek - 91 jaar - lijdt aan vasculaire dementie, maar is nog graag in beweging. Zoals zo vaak fietste hij ook zondagmiddag een rondje, maar hij raakte verdwaald. In Brandevoort, toch een flink aantal kilometers van huis, werd hij opgemerkt door een stel dat zag dat er iets niet in orde was. Verhoek kon niet meer vertellen waar hij naartoe moest of vandaan kwam, maar kon nog wel wijzen op het speldje dat hij op zijn jas draagt. Het speldje van de stichting 2109 met daarop een noodnummer. Via één telefoontje werd alles geregeld en korte tijd later was Verhoek veilig thuis in Nuenen.

Vertrouwen op speldje
Verhoek is dankbaar dat het speldje hem zondag kon helpen. Zijn dochter, Corrie Stijnman-Verhoek: "In huis hebben we alles veilig gemaakt. Pa gebruikt geen gas meer, de maaltijden worden gebracht. Hij is geen gevaar voor zichzelf en niet voor anderen. Het enige risico is dat hij 'op sjouw' gaat, zoals zondag. Ik woon zelf in Zevenaar en dan is het fijn dat je vertrouwen kunt hebben in het speldje, zodat er altijd een aanknopingspunt is voor een ander."

Lees vrijdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Geldrop e.o.