Volledig scherm
© Thinkstock

Witte Hondpad heeft voorkeur voor woningen vergunninghouders Nuenen

NUENEN - Een terrein aan het Witte Hondpad in Nuenen heeft de voorkeur van het college van B en W om tijdelijke woonruimte te realiseren. Acht vergunninghouders moeten op die locatie onderdak krijgen. 

Ook Nuenenaren die momenteel op de wachtlijst voor urgent woningzoekenden staan moeten daar een plek krijgen. 'Het is de bedoeling dat op het Witte Hondpad maximaal twintig tijdelijke woningen komen', zo laat de gemeente in een persbericht weten. 

De locatie aan het Witte Hondpad is gekozen uit vier mogelijke locaties die al eerder bekend waren gemaakt: Wettenseind, Hongermanpad en Pastoorsmast vallen dus af.  Er was eerder weerstand tegen drie van de vier locaties. Alleen het Hongermanpad riep geen boze reacties op. 

'Er is een zorgvuldige afweging gemaakt op basis van drie criteria: beschikbaarheid, ligging en capaciteit', zo schrijft de gemeente. 

Er wordt in september tijdens een besloten bewonersavond dieper ingegaan op de motivatie van B en W om voor deze plek te kiezen. 'Ook worden genodigden dan bijgepraat over hoe tijdelijke woonunits er uit zouden kunnen zien (géén zeecontainers!) en hoe formeel bezwaar te maken na de verlening van de omgevingsvergunning'. 

Op Witte-Hondpad worden komende weken allerlei onderzoeken (archeologie, flora & fauna) gehouden. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement