Volledig scherm
© Thinkstock

Wooninc. plaatst huizen voor vluchtelingen in Nuenen

NUENEN - De Eindhovense woningcorporatie Wooninc. gaat in Nuenen zestien tot twintig semipermanente eenpersoonshuizen plaatsen waar onder ander vluchtelingen komen te wonen. Het gaat om huizen van het type Heijmans One die ook al op andere plekken in het land staan en bijvoorbeeld ook in Veldhoven komen.

De gemeente Nuenen heeft dat woensdagavond bekendgemaakt aan de omwonenden van het Witte Hondpad waar de woningen over een paar maanden komen staan.

Nuenen moet voor het eind van het jaar 69 vluchtelingen onderbrengen en heeft onvoldoende plek in bestaande bouw. Daarom is gekozen voor de plaatsing van semipermanente woningen aan het Witte Hondpad. Op die locatie komen voor de helft buitenlanders en voor de andere helft urgent woningzoekenden te wonen.

De Heijmans One is ontworpen voor starters op de woningmarkt en is binnen een dag te plaatsen. De woning biedt plaats aan maximaal twee personen en beschikt over alle faciliteiten zoals een keuken, badkamer, woonkamer, aparte slaapkamer en een terras.

Kwaliteit

W70-wethouder Martien Jansen legde woensdag op een informatieavond voor de buurt uit dat er is gekozen voor een kwalitatief goede woning die er goed uitziet. "We willen in het dorp geen containers of boxen."

Wooninc. betaalt de huizen en ontvangt de huur en de gemeente gaat zorgen voor de infrastructuur, is woensdag afgesproken.

Omwonenden zijn nog niet overtuigd dat de keuze voor hun buurt de beste is geweest. Ze voelen zich overrompeld door de komst van de vluchtelingen en vrezen voor overlast, werd duidelijk tijdens de bijeenkomst. 

De gekozen locatie op een industrieterrein is niet goed voor de integratie en ligt bovendien afgelegen, oordeelt de buurt. Wethouder Jansen beloofde dat bedrijven niet in hun activiteiten mogen worden belemmerd door de komst van de nieuwe bewoners.

De wethouder heeft een delegatie van bewoners gevraagd om te gaan fungeren als aanspreekpunt als er zorgen of problemen zijn. Buurtbewoners krijgen bovendien nog de kans om officieel bezwaar te maken.

De gemeente wil de woningen liefst nog eind dit jaar plaatsen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Geldrop e.o.