Volledig scherm
Mónica Manito. © Edwin Huizing

Zangeres Mónica Coronado treedt op in Nuenen

NUENEN - De Spaanse zangeres Mónica Coronado geeft op vrijdag 7 oktober een concert in het Van Goghkerkje.

Samen met gipsy-flamenco gitarist Manito speelt ze vanaf 20.30 uur in het kerkje op Papenvoort 2A. De bezoekers krijgen een selectie Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid Amerika te horen. Mónica Coronado begeleidt zichzelf ook op gitaar. Met haar stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Meer info is te lezen op de website van de zangeres. Een kaartje voor het geheel akoestische concert kost 10 euro en is per e-mail te reserveren of telefonisch via 06-23259107.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Geldrop e.o.