Volledig scherm
Dementie is een groeiend probleem. © Thinkstock

Bijeenkomst over dementie in Oirschot

OIRSCHOT – Als onderdeel van het grootschalige project om Oirschot en Best ‘dementievriendelijk’ te maken, wordt op woensdag 25 april een bijeenkomst georganiseerd in het Kempenhorstcollege. Op deze avond wordt gesproken over de vorming van een ‘dementieplatform’ in Oirschot.

Op initiatief van Lions Best-Oirschot is de actie ‘Samen naar dementievriendelijke gemeenschappen’ gelanceerd. In Best bestaat reeds een groep die activiteiten op het gebied van dementie coördineert, in Oirschot nog niet. Het samenwerkingsverband Oirschot Zorgt wil daar verandering in brengen.

Een platform is bedoeld voor iedereen die iets heeft met dementie: mensen uit de zorg, vanuit vrijwilligersorganisaties, verenigingsleven, bedrijfsleven, overheid, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers etc. ,,We willen graag zoveel mogelijk mensen bij elkaar krijgen”, zegt Miriam Termeer van Oirschot Zorgt. Vanuit het platform moeten ideeën en activiteiten ontstaan. ,,Alles met als doel om mensen met dementie zo lang mogelijk mee te laten doen en hun mantelzorgers te ondersteunen. Niet alleen de komende twee jaar van het Lions-project, maar ook daarna.”

Die startbijeenkomst begint woensdag 25 april om 19.30 uur. Het Kempenhorst-college ligt aan de Eikenbussel 1 in Oirschot. Aanmelden kan tot 20 april via een mailtje aan: miriam.termeer@upcmail.nl.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement