Volledig scherm
© Jurriaan Balke

Bijna akkoord over Groot Bijstervelt klooster in Oirschot

OIRSCHOT - Er is bijna overeenstemming over de herontwikkeling van het voormalige klooster Groot Bijstervelt in Oirschot.

De gemeente en VB2 Vastgoed zijn er 'op de laatste details na' uit. Dat betekent dat de plannen van Cor van Beers aan de omwonenden bekendgemaakt kunnen worden. Tijdens een inloopbijeenkomst, komende donderdag in de Montfortanenkapel, presenteert VB2 Vastgoed het plan voor het 'levensloopbestendig woon-zorgcomplex'. Er komen woningen voor mensen die zware zorg - psychogeriatrisch en somatisch - nodig hebben én wooneenheden voor lichtere zorg.

Het plan gaat uit van een restauratie van het rijksmonument, dat dateert uit 1772. De later aangebouwde delen - de oostvleugel en het deel tussen het oorspronkelijke kasteel en de kapel - worden gesloopt. In plaats van de oostvleugel wordt – los van het hoofdgebouw – een nieuw koetshuis opgetrokken. Park en kapel blijven publiek toegankelijk. De boerderij met bijgebouwen aan de achterzijde wordt gesloopt ten behoeve van de woningen voor lichtere zorg.

De inloopbijeenkomst begint donderdag om 19.30 uur.

Kempen