Volledig scherm
Impressie van woningen van Nezzt. © Nezzt

De Meeuw bouwt met Nezzt 240 flexibele woningen in Amsterdam

OIRSCHOT - De Meeuw heeft met zijn circulaire woningbouwconcept Nezzt een nieuwe opdracht binnengehaald. Voor de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale gaat het bedrijf 240 woningen realiseren op Amsterdam Science Park.

Dat heeft Nezzt woensdag bekendgemaakt.

De woningen voor zowel starters (ook studenten) en statushouders komen vanaf april 2018 beschikbaar.

Nezzt scoorde eerder opdrachten in Amsterdam en Almere. De Meeuw werkt in Nezzt samen met het Eindhovense architectenbureau Diederendirrix.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen