Volledig scherm
© Roos Koole

Dubbel VandeOirsprong wint nationale bierprijs

OIRSCHOT - Brouwerij VandeOirsprong heeft bij de Dutch Beer Challenge 2017 de gouden medaille gewonnen in de categorie 'licht donker'. De Oirschotse brouwerij behaalde die prijs met haar 'Dubbel VandeOirsprong'. 

De eerste plaats werd gedeeld met de Gouverneur Dubbel van Bierbrouwerij Lindeboom uit het Limburgse Neer. Op de derde plaats belandde de dubbel van Hertog Jan. 

Maarten Jongbloeds van de brouwerij VandeOirsprong is 'supertrots': ,,Hertog Jan is toch wel een grote naam die je achter je laat en er deden meer grote brouwerijen mee, want dubbel is een populaire biersoort. Het is een mooie erkenning, zeker omdat we pas twee jaar bezig zijn." 

Door de winst dingt de dubbel van VandeOirsprong automatisch ook mee naar de titel 'Lekkerste bier van Nederland'. Die prijs wordt in mei uitgereikt.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Kempen