Volledig scherm
Het centrum van Oirschot. © Rene Manders

Enquête onder Oirschotse bedrijven over ondernemersklimaat

OIRSCHOT - Bedrijven in Oirschot krijgen in de loop van deze maand een enquête toegestuurd met vragen over het ondernemersklimaat in de gemeente. Met het onderzoek wil de gemeente meer inzicht krijgen in de wensen en noden van de ondernemers als het gaat om de gemeentelijke dienstverlening.

De enquête vloeit voort uit de discussie over het instellen van een (digitaal) ondernemersloket bij de gemeente. De Oirschotse politiek wil dat de gemeente nadrukkelijker de rode loper uitrolt voor ondernemers. De ambtelijke capaciteit om vragen van ondernemers te beantwoorden en hen goed ten dienste te zijn, is onvoldoende, zo stelde de raad in het najaar. Te vaak staan ondernemers aan een gesloten deur of ontbreekt de tijd voor een goede begeleiding bij plannen. Op initiatief van VVD werd bij de begrotingsbehandeling deze week een motie ingediend om te komen tot één loket: één aanspreekpunt voor ondernemers.

College

Het voorstel werd destijds gesteund door het college. Volgens wethouder Piet Machielsen wordt al op verschillende punten gewerkt aan verbeteringen. Dat 'hele pakket' legt hij dit voorjaar voor aan de raad.

Met de enquête wil de gemeente nu meer te weten komen over wat ondernemers precies nodig hebben. ,,Wat verlangt een ondernemer van de gemeente?", zegt een woordvoerster. ,,De manier van ondernemen verandert. Als gemeente zijn we ons daarvan bewust van en willen we - in overleg met alle partijen - de dienstverlening hierop aanpassen. Doel is om tot een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat te komen."

De enquête wordt verstuurd in overleg met stichting Visit Oirschot, waarin onder meer centrummanagement en ondernemersvereniging samenwerken. Er worden vragenlijsten gestuurd naar alle ondernemers in de gemeente, ongeveer tweeduizend in getal. De resultaten worden eind maart verwacht. In april of mei moet er een toekomstplan liggen, waarin alle stappen zijn opgenomen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement