Volledig scherm
Sportpark Moorland in Oirschot, met rechts het Wilhelminakanaal. Foto december 2015. © Frank Van Den Heuvel

Heet debat in verschiet in Oirschot

OIRSCHOT - Hoe zwaar tilt politiek aan vertraging rond sportpark Moorland? Oirschot Vooruit en Hockeyclub Oirschot hebben de leden opgeroepen om dinsdagavond naar de raadszaal te komen. Zij die daar gehoor aan geven, gaan een politiek heet avondje tegemoet. Hamvraag is hoe zwaar de fracties tillen aan het feit dat wethouder Caspar van Hoek (Dorpsvisie) er niet in is geslaagd om een voorstel neer te leggen dat de clubs meer houvast geeft over de herinrichtingsplannen voor sportpark Moorland.

Geen van de politici zal betwisten dat je de financiële gevolgen van een plan tot in de details helder moet hebben, voordat je de volgende stap neemt. Maar er valt wel veel af te dingen op het proces. Alles was erop gericht dat vandaag, onder het demissionaire college, de belangrijke horde genomen zou worden, op weg naar een definitief besluit in juni. Dat lukt nu toch niet, omdat er zaken (zoals achterstallig onderhoud van de sportaccommodaties) boven water zijn gekomen die al jaren bekend zijn, of hadden moeten zijn.

Formatie

Van Hoek zal alle zeilen moeten bijzetten om het vege lijf te redden, zo is de verwachting. Tegelijkertijd realiseert de politiek zich dat de sportclubs niet gebaat zijn bij nóg meer vertraging. Dat risico bestaat, omdat Van Hoek is voorgedragen om opnieuw wethouder te worden. Op de achtergrond speelt de formatie dus een invloedrijke rol. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement