Volledig scherm
© Thinkstock

Justitie wacht te lang met zaak; beveiliger die stal bij kazerne Oirschot hoeft niet terug de cel in

OIRSCHOT - De 37-jarige Roy W. uit Swalmen krijgt een taakstraf van 240 uur en een halfjaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor diefstallen, verduistering en een poging tot diefstal bij de militaire kazerne in Oirschot.

De man werkte als beveiliger bij de kazerne en stal o.a. kistjes met geld, VVV-bonnen, elektrisch gereedschap en apparatuur zoals een spelcomputer en fotocamera. Alle spullen werden in zijn woning gevonden.

De officier van justitie eiste eerder een celstraf van negen maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk. De rechtbank vindt het niet meer passend en noodzakelijk de man nog terug te sturen naar de gevangenis o.a. omdat het volgens de rechter te lang heeft geduurd voordat de officier de zaak aan de rechter voorlegde. De redelijke termijn waarbinnen de behandeling van een strafzaak moet zijn afgerond, is daarmee overschreden.

De man werd na de ontdekking van de diefstallen ontslagen en raakte daardoor in financiële problemen. Hij zit inmiddels in de schuldhulpverlening.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Kempen