Volledig scherm
Cees Daas kreeg dinsdagmiddag een lintje opgespeld door burgemeester Keijzers-Verschelling van Oirschot. © Fotomeulenhof

Lintje voor Cees Daas uit Middelbeers

HAPERT - Cees Daas (76) uit Middelbeers heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange verdiensten voor de gemeenschap, met name in de Beerzen. Hij is voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Daas kreeg de versierselen dinsdagmiddag door Oirschots burgemeester Judith Keijzers-Verschelling opgespeld tijdens het jubileumfeest van de Bond van Kempische Recreanten Biljartverenigingen (BKRB) in Hapert. 

Cees Daas zet zich op tal van gebieden in als vrijwilliger en dat al gedurende lange tijd. Zo was hij de oprichter van Zangkoor Viva Musica in Middelbeers, ontstaan uit de Katholieke Plattelands Jongeren (KPJ). Ook was hij liefst dertig jaar voorzitter van Handboogvereniging De Eendracht in Middelbeers, bestuurslid van de stichting Handboogsport Midden-Brabant en lid van de Schietcommissie van de Kring van Schuttersgilden 'Kwartier van Oirschot'. 

Ook het Gilde Onze Lieve Vrouw Westelbeers en Middelbeers en de Bond Kempische Recreanten Biljartverenigingen kunnen rekenen op grote betrokkenheid van Daas.