Volledig scherm
De politie gaf het dinsdagmiddag na een eerste achtervolging op toen bekend was wie de man was. © Politie

Man uit Oirschot na tweede politieachtervolging wél aangehouden

HELMOND/TILBURG - De man die dinsdagmiddag onder meer Helmond op stelten zette door op zijn motor weg te rijden van de achtervolgende politie, is woensdagmiddag opgepakt.

De motorrijder ging er dinsdag op hoge snelheid vandoor toen de politie hem wilde aanspreken voor vandalisme. Hij trapte tegen auto's aan. Een achtervolging leidde daarna door Helmond, Deurne, Vlierden en Asten en over de A67 en A2. In verband met de veiligheid staakte de politie de achtervolging. Op dat moment was de man al herkend, het betrof een bekende van de politie.

Woensdagmorgen rond 11.15 uur ging de bestuurder er opnieuw vandoor nadat hij tot stoppen werd gemaand, dit keer in een personenauto. De man reed zonder geldige verzekering door Tilburg.

Na een achtervolging werd een 23-jarige man uit Oirschot aangehouden. Hij had vermoedelijk 50 milliliter GHB bij zich. De man zit voorlopig vast.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen