Volledig scherm
© Bert Jansen

Mountainbiker slaat over de kop op Eindhovensedijk in Oirschot (video)

OIRSCHOT - Een vrouw uit Eindhoven is donderdagavond gewond geraakt na een eenzijdig ongeval op de Eindhovensedijk in Oirschot. De vrouw kwam met haar mountainbike ten val en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

De fietser sloeg rond 19:00 uur om nog onbekende reden over de kop en raakte gewond aan haar gezicht. Het ambulancepersoneel kwam snel ter plekke en even later landde er ook een traumahelikopter om de vrouw eventueel mee af te voeren. Uiteindelijk bleek dat laatste niet nodig en kon de vrouw met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

Volledig scherm
© Rard van Kollenburg
Een vrouwelijke mountainbiker raakte donderdagavond gewond toen ze met haar fiets over de kop sloeg op de Eindhovensedijk in Oirschot. Ze is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen