Volledig scherm
Nieuwjaarswandeling IVN Oirschot.

Nieuwjaarswandeling IVN Oirschot

OIRSCHOT - IVN Oirschot houdt op zondag 8 januari een nieuwjaarswandeling nabij landgoed Velder.

Samen met natuurgidsen maken deelnemers een tocht in de omgeving van het flora- en faunarijke landgoed. Al vanaf de veertiende eeuw wordt dit gebied beschreven als het grootste bosgebied van de Meierij. Wandelaars verzamelen bij cultureel centrum De Enck aan de Sint Jorisstraat; de activiteit duurt van 09.45 tot 12.00 uur. De organisatie adviseert deelnemers aan de gratis wandeling om laarzen of goede waterdichte wandelschoenen aan te doen. Meer info over de wandeling is te vinden op de Facebookpagina van IVN Oirschot.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen