Volledig scherm
Beeld van voorpagina 'Oirschot van boven' van Ronald Otter © Ronald Otter

'Oirschot van boven', boek met foto's vanuit de lucht

OIRSCHOT - Vanuit de lucht bekeken heeft Oirschot enkele duidelijke markeringspunten. Zoals de basiliek natuurlijk. ,,Oirschot-kern is compact gebouwd, met het Wilhelminakanaal dat de zaak doorsnijdt'', zegt Ronald Otter. ,,De A58 aan de zuidkant is natuurlijk meteen te zien, maar heel opvallend is ook de loop van de Kempenweg, vanaf de A58 richting Spoordonk.''

Ronald Otter vertelt over 'Oirschot van boven', het twaalfde boek van de serie waarin hij gemeenten of delen van gemeenten in beeld brengt met louter luchtfoto's. Het begon zeven jaar geleden met een boek over het Eindhovense stadsdeel Stratum en nu volgt dus Oirschot. Otter, die ook regelmatig in opdracht van deze krant werkt, heeft inmiddels zo'n 285 vluchten achter zijn naam staan en beschikt derhalve over een uitgebreid archief.

Met een beetje geluk kan iedere inwoner wel iets vinden in 'Oirschot van boven'. De Beerzen zijn niet in beeld gebracht: alleen Oirschot en Spoordonk, inclusief buitengebied. De meeste foto's zijn gemaakt tussen september 2017 en april van dit jaar. Het boek is à 12.95 euro te koop bij boekhandel De Croon aan De Loop.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement