Volledig scherm
Oirschot inwonersavond in gemeentehuis © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Oirschotse burger laat het afweten op bijeenkomst

OIRSCHOT - Slechts een handjevol mensen kwam donderdagavond naar de eerste inwonersbijeenkomst in Oirschot over de bestuurlijke toekomst. Terwijl het toch handelt om een van de meest verregaande vraagstukken voor de gemeente in de komende jaren. 

Blijft de gemeente Oirschot onafhankelijk? En zo nee, met wie moet er dan nauwer samengewerkt worden? 

De voorkeur in De Beerzen lijkt, op basis van de cijfers uit het burgerpanel, uit te gaan naar de Kempengemeenten, terwijl de kern Oirschot meer naar Best, Veldhoven en vooral Eindhoven neigt.

Wim Jansen, die wel de moeite nam om naar het gemeentehuis te komen, begreep er niets van: ,,Toen we over de groene corridor spraken, zat de zaal hier knalvol. Het onderwerp is nu net zo belangrijk en er is nauwelijks belangstelling."

Hendrikje Gloudemans, communicatieadviseur van de gemeente, bezweerde dat het niet aan de promotie heeft gelegen: ,,We hebben het burgerpanel uitgenodigd, het heeft drie weken in het Weekjournaal aangekondigd gestaan, om de dag is het op sociale media geplaatst, gisteren stond er nog een stuk in het ED, enzovoort. Wat kun je nog meer doen?"

Het lijkt erop dat veel mensen wel een mening hebben, maar het nut niet zien in het spuien ervan. Voor mensen die bij nader inzien toch willen, komt er een herkansing. Op 15 mei is er namelijk nog een vergelijkbare bijeenkomst in Spoordonk en op 22 mei in Middelbeers.

Kempen