Volledig scherm
Emiel van der Logt.

Optreden cabaretier Emiel van der Logt in Oirschot

OIRSCHOT - Cabaretier Emiel van der Logt staat op vrijdag 14 oktober op het podium van theater De Enck met zijn debuutvoorstelling Stop met Huilen.

De Brabander heeft sinds de finalistentournee van cabaretfestival Cameretten 2014 de smaak van het theater te pakken. In Stop met Huilen gaat Emiel alle kanten op en komen onderwerpen als geluk, kinderen, bedrog en de dood allemaal ter sprake. Zelfs stelende bejaarden passeren de revue. De stand-up komediant wisselt luchtige zaken af met zwaardere onderwerpen. De voorstelling in het theater op De Loop 67 begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen via de website van De Enck. Meer achtergrondinfo is te vinden op de internetpagina van Van der Logt.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen