Volledig scherm
© Thinkstock

Presentatie wijkteams bij Oirschotse buitendienst

OIRSCHOT - In dorpshuis Den Deel in Spoordonk houdt de gemeente Oirschot donderdagavond een symposium over de introductie van wijkteams bij de buitendienst en sociale kernteams door WIJzer en WBO.

De gemeente Oirschot heeft onder de medewerkers van de buitendienst zogenoemde wijkcontactpersonen aangesteld, mensen die het voor de inwoners eenvoudiger moeten maken om een melding of klacht door te geven over het beheer van de openbare ruimte. De wijkcontactpersonen zijn enkele weken geleden al gestart en werken in teams van twee, zodat er altijd een vervanger is.

Donderdagavond stellen ze zich voor tijdens een symposium (aanvang 19.30 uur) in dorpshuis Den Deel in Spoordonk. "Doel van de wijkteams is dat de inwoners nog laagdrempeliger iets kunnen melden bij de gemeente en dat ze vervolgens ook ervaren dat het probleem echt opgepakt wordt", zegt projectleider Birgitte Kochuijt. "Soms kan de wijkcontactpersoon al direct een oplossing bieden, bijvoorbeeld bij een losliggende stoeptegel of een foutief geplaatst verkeersbord." Er is één wijkteam voor elke kern, Oirschot, de Beerzen en Spoordonk. In Den Deel worden tegelijkertijd de sociale kernteams gepresenteerd, waarmee WIJzer en Welzijn Best Oirschot sinds kort werken.

Ook hier is het doel om de afstand tot de inwoners zo klein mogelijk te maken.

Het symposium is vrij toegankelijk en speciaal bedoeld voor de inwoners van de gemeente Oirschot. De deuren zijn vanaf 19.00 uur geopend.

Kempen