Volledig scherm
© Thinkstock

Ranglijst beste cafés van Nederland: Oud Brabant in Oirschot scoort hoogst in de regio

OIRSCHOT - Voor de 22e keer heeft Misset Horeca de 100 beste cafés van Nederland op een rij gezet. Oud Brabant in Oirschot scoort het best in Zuidoost-Brabant en bezet de 59ste plek. De Tijd in Oisterwijk behaalde de 3e plek, De Morgenstond in Griendtsveen bezet de 33ste plaats.

Herberg In den Bockenreyder uit Esbeek
Herberg In den Bockenreyder uit Esbeek werd maandagavond benoemd tot de beste van Nederland. Het café van Ad en Riet de Bruyn imponeerde de jury meerdere malen: ‘Warmer en hartelijker wordt het niet.’ De jury bekeek alle aspecten van de kroegen, zowel voor als achter de schermen. Zo is er beoordeeld op routing, werkwijzes, klachtenbehandeling, maar ook op hoe schoon en opgeruimd de horecagelegenheid is.

Caféprovincie
In totaal zijn 13 Brabantse cafés in de ranglijst te vinden. Noord-Holland is de caféprovincie. 20 procent van de lijst komt hier vandaan. Daarmee laat het Zuid-Holland (17) en Noord-Brabant & Limburg (13) achter zich.

Onderscheiding
In 1994 startte de onderscheiding onder de naam Café van het Jaar, in 2003 werd die naam aangepast naar de huidige. Met In den Bockenreyder levert Noord-Brabant voor de vierde keer een winnaar van de Café Top 100. Tweemaal ging de prijs naar het Bredase De Beyerd (in 1995 en 2009) en eenmaal naar Ons Caffeej in Uden, in 2001.

Bekijk hier de gehele top 100.

Kempen