Volledig scherm
WK IJslandse paarden © Rens van Ginneken

Warme ontvangst WK IJslandse Paarden in Oirschot

Oirschot – Een warme ontvangst voor de estafetteploeg van enkele tientallen ruiters met hun IJslandse Paarden, zondag op de Oirschotse Markt.

Oirschot was het eindpunt van de estafette die drie maanden geleden in Denemarken startte. De estafette is traditioneel het startsein voor het WK IJslandse Paarden, dat dit jaar in Oirschot plaatsvindt, van 7 tot en met 13 augustus. 

De ruiters werden op de markt onthaald met een glaasje champagne, onder meer door de President van de wereldbond voor IJslandse Paarden, Gunnar Sturluson uit IJsland, een ploeg van de nationale IJslandse tv en de Oirschotse organisatoren van het WK. Helma van Woensel, buurvrouw van Stoeterij de Breidablick waar het WK plaatsvindt: ,,Oirschot mag er trots op zijn dit WK in huis te hebben. We helpen met alle buren mee als vrijwilliger en zijn ook welkom op de VIP-tribune.” 

Nicole de Boer van de organisatie over de IJslander: ,,Het is een energiek paardje, met veel karakter. Zelf heb ik er twee, want een IJslander komt nooit alleen!” 

Volledig scherm
WK IJslandse paarden © Rens van Ginneken
Volledig scherm
WK IJslandse paarden © Rens van Ginneken

Kempen