Volledig scherm
Opbouw van windmolens langs de A58 bij Oirschot © Kees Martens/fotomeulenhof

Windmolenpark langs A58 bij Oirschot klaar voor de start

TILBURG - Ze zijn sinds deze week helemaal klaar en aangesloten op het elektriciteitsnet: de vier 90 meter hoge windmolens langs de A58 tussen Tilburg en Eindhoven. Zo gauw ze gaan draaien gaat een deel van de stroomopbrengst naar de aanliggende gemeenten Oisterwijk en Oirschot.

De bouw van het windpark Kattenberg aan de A58 ging in september 2015 van start met de aanleg van wegen, funderingen en bekabeling. De bouw van de turbines volgde in april 2016.
De vier windturbines hebben gezamenlijk een vermogen van 10 megawatt, waarmee in totaal 8500 Nederlandse huishoudens kunnen worden voorzien van groene stroom. Waarvan dus een deel van de gezinnen in Oisterwijk en Oirschot.

Volledig scherm
Windpark Kattenberg aan de A58. © Essent
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen