Glenn de Blois snel klaar op snowboardcross in Peking: ‘Wat heeft balen voor nut?’
VideoVoor snowboarder Glenn de Blois zijn de Olympische Spelen van Peking al in de eerste knock-outronde van de snowboardcross geëindigd. De 26-jarige Westlander eindigde als laatste in zijn race in de achtste finales.
De Blois startte nog wel goed en nam na de eerste serie sprongen over de bulten de leiding, maar werd daarna gepasseerd door de andere drie snowboarders. De Nederlander had in de kwalificaties met 31 deelnemers de 27e tijd neergezet. De Blois moest in de achtste finales bij de eerste twee eindigen om door te gaan naar de kwartfinales, maar werd vierde en laatste in de cross op het Genting Snow Park in Zhangjiakou.
,,De ene dag gaat het goed en de andere dag niet. Jammer dat het op deze dag wat minder gaat”, relativeerde De Blois zijn nederlaag na afloop op het Genting Snow Park in Zhangjiakou, op zo’n 200 kilometer van de hoofdstad van China. ,,Natuurlijk kan ik wel balen, maar wat heeft dat voor nut? Over een paar weken hebben we weer een wedstrijd. Alleen omdat er vijf ringen voor staan, moet ik me dan slechter voelen? Je kunt het niet meer omdraaien, toch?”
In de wereldbeker was De Blois dit seizoen een paar keer in de top 10 geëindigd, met een vijfde plaats begin vorige maand in Rusland als beste resultaat.
Snowboarders en de Spelen
Eerder deze Spelen kwamen snowboarders Niek van der Velden en Melissa Peperkamp al in actie op het onderdeel slopestyle. Zij wisten niet door te dringen tot de finale, maar leken daar ook wel vrij snel vrede mee te hebben.
Is het zo dan zo dat voor snowboarders de Spelen minder waarde hebben dan bijvoorbeeld langebaanschaatsers en shorttrackers? ,,Wij zijn een ander soort persoon misschien. Maar wij trainen er ook hard voor. De Spelen zijn de Spelen. Een gouden medaille is een gouden medaille. Ik kom niet hier naartoe voor niets. Maar het is niet zo dat ik tegen mensen ga zeggen: ik ben op de Spelen geweest, kijk eens hoe cool ik ben. Dat interesseert me eigenlijk niet.”
Wopke de Vegt baalt
De Blois zei dat dit zijn slechtste prestatie van het seizoen was. Wopke de Vegt, technisch directeur van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), baalde. ,,Glenn had hier in de kwartfinale moeten staan”, aldus de voormalig schaatscoach. ,,Dat heeft hij in de wereldbekerwedstrijden laten zien, dat hij daar hoort. Hij behoort tot de top 8 van de wereld.”
De 26-jarige snowboarder uit het Westland keek alweer snel vooruit. ,,Over vier jaar zijn de volgende Spelen, misschien leef ik dan nog. Dan kan ik misschien wel voor een goed resultaat gaan. Van je fouten leer je en winnen maakt je blind.”
Klik op onderstaande ringen om rechtstreeks naar al het olympisch nieuws, onze podcasts en video’s en het complete programma te gaan.
Bekijk hieronder onze video’s over de Olympische Spelen.
Beluister hieronder onze olympische podcasts.
Bekijk hieronder het complete schema van de Olympische Spelen, waarbij je precies kunt zien wanneer de Nederlandse atleten in actie komen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Video
Irene Schouten vlaggendrager bij sluitingsceremonie: ‘Keuze tussen haar en Suzanne Schulting was eigenlijk niet te doen’
-
Ireen Wüst als eerste sporter ooit Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau
Schaatsster Ireen Wüst is voor haar uitzonderlijke en historische prestaties op de Olympische Winterspelen benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is de eerste sporter die deze onderscheiding heeft gekregen. -
Ook geen plak Bergsma
Indrukwekkende carrière van Sven Kramer voorbij na bijrol op massastart, goud voor Belg Swings
Sven Kramer, bij zijn afscheid, en Jorrit Bergsma hebben zich bij het onderdeel massastart op de Olympische Spelen in Peking niet kunnen mengen in de strijd om de medailles. Het goud was voor de Belg Bart Swings. Bergsma werd negende. Kramer sloot de laatste race uit zijn schaatscarrière af als zestiende. -
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
PREMIUM
Verheijen ziet geen gemiste kans op goud en blikt terug op relletje met Nils van der Poel
Ondanks het feit dat Nederland bij de Winterspelen in Peking het doel - ‘richting de 20 medailles’ – net niet haalde, was Carl Verheijen een ‘trotse chef de mission’.
-
Podcast | Goodbye Peking: de grote terugblik op de Olympische Winterspelen
-
-
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.