Knegt schaatst Nederland naar tweede plek in B-finale relay, goud voor Canada
De Nederlandse shorttrackers zijn tweede geworden in de B-finale op de relay. Sjinkie Knegt was de laatste rijder, waar dat afgelopen vrijdag nog Itzhak de Laat was. Opnieuw ging het mis in de laatste ronde, want nu was het Hongarije dat kort voor de finish nog de strijd won.
Ook als Nederland de B-finale wel had gewonnen was de kans op een medaille overigens heel klein geweest. Vijf landen stonden kort na de B-finale in de A-finale. Pas als er daar drie penalty's werden uitgedeeld zou de winnaar van de B-finale in aanmerking zijn gekomen voor een medaille. Het goud in de A-finale ging naar Canada, dat in een spectaculaire finale Zuid-Korea klopte. Het brons ging naar Italië. China ging onderuit en greep dus naast een medaille op dit onderdeel.
Afgelopen vrijdag slaagde Nederland er net niet in zich te plaatsen voor de A-finale. Jens van ‘t Wout, Sven Roes, Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat kwamen 0,002 seconde tekort in de tweede halve eindstrijd in het Capital Indoor Stadium. De Laat kende een teleurstellende laatste ronde, waarna hij helemaal kapot zat met een groot schuldgevoel richting zijn teamgenoten.
De Nederlandse ploeg lag vrijdag in de tweede halve eindstrijd in het Capital Indoor Stadium lang op koers, maar De Laat liet zich in de slotronde verrassen. Zuid-Korea finishte als eerste, de Russische ploeg werd tweede. Knegt ontfermde zich direct na afloop over De Laat, die besefte dat hij de zeker lijkende finaleplaats had verspeeld. Zelf kon Knegt het karwei vandaag dus ook niet klaren.
Het lukte de Nederlandse aflossingsploeg voor de derde Spelen op rij niet om een medaille te winnen. Vier jaar terug werden de shorttrackers in de halve finale gediskwalificeerd. In Sotsji (2014) leek het team van bondscoach Jeroen Otter kansrijk voor een medaille, maar ging Freek van der Wart in de finale onderuit.
Klik op onderstaande ringen om rechtstreeks naar al het olympisch nieuws, onze podcasts en video’s en het complete programma te gaan.
Bekijk hieronder onze video’s over de Olympische Spelen.
Beluister hieronder onze olympische podcasts.
Bekijk hieronder het complete schema van de Olympische Spelen, waarbij je precies kunt zien wanneer de Nederlandse atleten in actie komen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Kaartverkoop Olympische Spelen Parijs begonnen: ‘Helft van alle kaarten kost minder dan 50 euro’
-
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Zoveel verdienden Irene Schouten en Suzanne Schulting aan hun olympische medailles in Peking
De atleten van TeamNL haalden zeventien medailles binnen op de Olympische Spelen van Peking. Maar leverde ze dat naast alle roem die bij het winnen van een olympische plak komt kijken ook nog wat op in de portemonnee? -
PREMIUM
Verheijen ziet geen gemiste kans op goud en blikt terug op relletje met Nils van der Poel
Ondanks het feit dat Nederland bij de Winterspelen in Peking het doel - ‘richting de 20 medailles’ – net niet haalde, was Carl Verheijen een ‘trotse chef de mission’. -
Nog één keer nagenieten: dit zijn de mooiste olympische foto’s van Pim Ras
Pim Ras vertoefde de voorbije weken in Peking op schaatsbaan, in shorttrackhal, in de bergen bij ski- of snowboard, op de bobbaan of in het gewone leven in de Chinese metropool. Uit duizenden shots selecteerde de huisfotograaf van deze site een aantal van zijn mooiste foto’s.
-
Ivo de Bruin ‘supertrots’ ondanks missen finale viermansbob
-
-
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen.