Persvoorlichters laten in Tokio aan journalisten zien hoe het Olympisch Stadion er over een klein jaar uitziet.
Volledig scherm
PREMIUM
Persvoorlichters laten in Tokio aan journalisten zien hoe het Olympisch Stadion er over een klein jaar uitziet. © Sportsfile via Getty Images

Voor diefstal hoeven de olympische sporters in Tokio niet bang te zijn

ReportageDe Spelen van Tokio beloven een strak georganiseerde show te worden. Met links naar het verleden: in de arena waar Ada en Erica in ‘64 glorieerden, is straks het woord aan Tess en Estavana. Een kijkje in de stad waar het over 278 dagen begint.

Door Rik Spekenbrink

Als Roelof Bouwmeester zijn oranje Team NL-fiets voor de koffietent in Enoshima parkeert, laat hij de grote sporttas gewoon op de pakkendrager liggen. Anderhalf uur later is de tas onaangeroerd. Een zekerheidje in Japan, zegt de coach en broer van zeilkampioene Marit. Toch was Bouwmeester een tijdje geleden zijn fiets kwijt. Toen hij hem voor de derde keer net buiten het parkeervak had gestald, vonden de handhavers het welletjes en namen hem mee. Ook dat is Japan. Tot in de puntjes geregeld, maar voor enige buigzaamheid moet je hier niet zijn, hebben de Bouwmeesters na zo’n 150 trainingsdagen in het land wel gemerkt.