Hoofdingang van het Sint Joriscollege.
Volledig scherm
Hoofdingang van het Sint Joriscollege.

Leerlingen vrij na examenstunt

EINDHOVEN - Leerlingen van het Pleincollege Sint-Joris in Eindhoven zijn donderdag om 11 uur naar huis gestuurd, vanwege een uit de hand gelopen examenstunt.

Er zou binnen een rookbom zijn afgestoken waardoor het brandalarm afging. Het gerucht ging dat er ook muizen zijn losgelaten, maar daar is geen sprake van geweest.

De directie heeft besloten de examenstunt voortijdig af te breken. Volgens rector Frans Bakermans was het 'een ludieke, goed georganiseerde stunt'. Hij stuurde de volgende mail naar de ouders:

"Elk jaar organiseren de eindexamenleerlingen een 'examenstunt'. Ook dit jaar heeft een voorbereidingsgroep een leuke stunt bedacht rond het thema Beestenboel. De school hing vol met opblaasbare apen, giraffen, olifanten, palmen e.d. Er waren leuke spelletjes. Kortom een ludieke, goed georganiseerde stunt. De school stond letterlijk op stelten. Het was moeilijk om na de pauze opnieuw gewoon met de lessen te starten. Vandaar dat we besloten hebben de lessen te laten vervallen en de leerlingen de rest van de dag vrijaf te geven."