1. Alles begint met een wild plan
  PREMIUM
  Column

  Alles begint met een wild plan

  Ik merk het om mij heen natuurlijk wel, die overspannen huizenmarkt. De huizen in mijn straat die voor hoofdprijzen worden verkocht, kopers in regio Eindhoven-Helmond bieden tot wel een ton over en mijn dochter die nu midden in de verbouwing zit van hun nieuwe woning in de Amsterdamse Pijp. Blij dat ze voor een absurd bedrag eindelijk iets konden kopen. De tijd van omrekenen naar guldens is gelukkig al lang voorbij, anders vraag je je af waar we met zijn allen mee bezig zijn.
 2. Verdrijf aasgieren op de energiemarkt; geschikte locaties voor windmolens en zonneparken in de regio
  INGEZONDEN OPINIE

  Verdrijf aasgieren op de energie­markt; geschikte locaties voor windmolens en zonnepar­ken in de regio

  HELMOND - De Regionale Energie Strategie (RES) is een landelijk programma voor alle regio’s in Nederland. De bedoeling is dat we vóór 2050 allemaal van het gas af zijn en dat we CO2 neutraal zijn. De redenen hiervoor zijn natuurlijk bij iedereen wel bekend en logisch. We moeten onze planeet koesteren en behouden. Maar de RES wordt idealistisch afgeschilderd en gaat aan de realiteit voorbij.
 1. Olympische sporters wel een prik, kwetsbare mensen niet; het stoom komt er van uit m'n oren
  PREMIUM
  Column

  Olympische sporters wel een prik, kwetsbare mensen niet; het stoom komt er van uit m'n oren

  Olympische sporters die met voorrang geprikt worden; daar ging ik maar eens geen woorden aan vuil maken, had ik besloten. Al kwam het stoom eigenlijk uit mijn oren toen ik er eerder deze week over het las, want wat hebben zij precies gedaan om deze voorrang te verdienen? Hun prestaties zijn misschien uitzonderlijk, maar dat maakt hun levens niet meer waard dan dat van u of mij. Aan de andere kant: het gaat om slechts 200 sporters. Niets op het totaal aantal te zetten prikken. Dus laat het gaan, laat het los.
 2. Lezersbrieven | Niet ook planeet Mars verpesten | Nieuwe wet verandert aanrijtijd ambulance niet
  LEZERSBRIEVEN

  Lezersbrie­ven | Niet ook planeet Mars verpesten | Nieuwe wet verandert aanrijtijd ambulance niet

  Het laten landen van een helikopter op Mars en hiermee ook een mogelijke testvlucht maken getuigt van een knap staaltje wetenschap en techniek (ED 12-4). Maar wat hebben we er eigenlijk te zoeken? Hier op aarde heeft de mens er al een gigantische puinhoop van gemaakt. De lucht, de bodem, onze zeeën en oceanen; ze zijn allemaal ernstig vervuild. Het regenwoud is voor een groot deel gekapt en de bodem is leeg getrokken. Er zijn en worden de meest gruwelijke oorlogen uitgevochten, waarbij niets of niemand wordt ontzien. Hebzucht, macht, winst en nooit genoeg, dat is waar het om draait. Maar lang niet iedereen profiteert. De welvaart en de macht is vreselijk ongelijk verdeeld.