De lente komt er weer aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De lente komt er weer aan. © Wim van den Broek

Als de zon schijnt kan maar weinig mijn humeur verpesten. Of het moet het journaal zijn

ColumnOp de fiets naar huis in het zonnetje. Veel langer en eerder licht. Krokusjes in het gras. Mensen met zonnebrillen op en een dappere al zonder jas. Dat is nog veel te koud, maar de lente is begonnen. Volgens de meteorologen dan en ik doe ook of dat zo is.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. ED-lezers argwanend over Kunstmatige Intelligentie: ‘We moeten oppassen, iemand verdient er geld mee’
  VAN DE LEZER

  ED-lezers argwanend over Kunstmati­ge Intelligen­tie: ‘We moeten oppassen, iemand verdient er geld mee’

  De hele maand mei stond bol van nieuws over kunstmatige intelligentie (AI). Los van de voordelen, zijn er ook risico’s. Verschillende deskundigen en pioniers die meewerkten aan de ontwikkeling, waarschuwden hier de afgelopen weken voor. Veel lezers van het ED blijken niet meteen warm te lopen voor de technologie.
  Cranendonck, Eindhoven, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard