Duofietsers bij Kasteel Croy in Aarle-Rixtel.
Volledig scherm
Duofietsers bij Kasteel Croy in Aarle-Rixtel. © Jibb+

Brieven | Kasteel Croy was lang van gemeente Stiphout | Ammoniak en stikstofoxiden verzuren de bodem

LEZERSBRIEVENEINDHOVEN - Lezers van het ED en ed.nl kunnen een ingezonden brief sturen via Opinie@ed.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die donderdag 22 september in de krant verschenen.

 1. Brieven | Ode aan de echte molenaar van de Genneper watermolen | Energiecrisis betekent goud voor energiebedrijven
  LEZERSBRIEVEN

  Brieven | Ode aan de echte molenaar van de Genneper watermolen | Energiecri­sis betekent goud voor energiebe­drij­ven

  De betekenis voor de cultuur in Brainport van de vrouwen van Gerard en Anton Philips, Johanna van der Willigen en Anna de Jongh, was groot. Ook zij hebben aan de basis gestaan van de bijzondere cultuur van samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. De vertrouwensbasis waar creativiteit en ondernemingszin in kan gedijen; een huis om in te wonen (woningstichting v Lotharingen), opleiding (Philips scholen en vd Willigenfonds), sport en gezondheidszorg. Vrouwelijke iconen die belangrijk waren voor de geschiedenis van je stad. Willemijn Nieuwenhuis, Eindhoven
 2. Duitse keizer kon aanschuiven achter de kont van Caesar, de koninklijke foxterriër
  PREMIUM
  Column

  Duitse keizer kon aanschui­ven achter de kont van Caesar, de koninklij­ke foxterriër

  Op ons vakantieadres zagen we op tv de begrafenisstoet van de Queen door de Londense straten trekken. Een bijzondere rol was er voor de twee hondjes en pony van hare majesteit. Muick en Sandy, de twee corgi’s, en Emma de pony stonden er wat bescheiden bij. Dieren hebben ook zo hun overlijdensrituelen, maar met een kist door de straten trekken hoort er in het dierenrijk volgens mij niet bij.