Vriendengroep Schenkels bezig met hun wagen voor de Brabantse Dag in Heeze.
Volledig scherm
Vriendengroep Schenkels bezig met hun wagen voor de Brabantse Dag in Heeze. © Anette van de Goor / DCI media

Brieven Ι Last van wagenbouwers Brabantse dag? Ι Kapbeleid Eindhoven rammelt Ι Afschaffen die walgelijke ontgroeningen

VAN DE LEZERLezers van het ED en ed.nl kunnen een ingezonden brief sturen via vandelezer@ed.nl. Hieronder een selectie van wat we allemaal in onze mailbox krijgen.

 1. ‘Verhoging verkeersboetes ondermijnt gezag alleen maar meer’
  VAN DE LEZER

  ‘Verhoging verkeers­boe­tes ondermijnt gezag alleen maar meer’

  Dezer dagen werd bekend dat de overheid met ingang van volgend jaar de verkeersboetes met maar liefst 10 procent gaat verhogen. Er wordt eerlijk bij verteld dat dit bedoeld is om de staatskas te spekken. Of dit de juiste manier is om de inkomsten van de overheid te vergroten is nog maar de vraag, stelt Jan Bekx uit Gemert.
  Cranendonck, Eindhoven, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?