Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie.

De Randstad. Pfffffffffff

ColumnDe meeste mensen uit de Randstad willen waarschijnlijk niet ruilen met ons Brabanders en dat vinden wij echt helemaal prima. Blijf vooral daar! Zoek vooral nog een vierkante meter waar je jezelf met al je spullen tussen kunt wurmen. 

Bestemming bereikt, zegt Tomtom. We stappen uit in een smal straatje, ergens in een vooroorlogse wijk in een grote stad in het westen van het land. Op weg naar onze afspraak moeten we tussen de geparkeerde auto's door zigzaggen die aan weerszijden van de weg hutje mutje op elkaar staan.

  1. Eindtijd
    PREMIUM

    Eindtijd

    Onder het spoorviaduct lag een vreemd hoopje stof, waar ook nog iemand onder bleek te liggen. Vlak voorbij het viaduct stond weer een viertal Jehova’s getuigen achter een rek met folders. Een poosje waren ze weg geweest, ongeveer in de periode dat de club beschuldigd werd van het naar buiten toe verdoezelen van kindermisbruik. Gods leger telde in het aardse heel wat verknipte kostgangers en viespeuken, al hadden ze vermoedelijk toch de bui zien hangen. Maar nu stonden ze weer vlakbij het station of er nooit wat gebeurd was.