Nellie
Volledig scherm
PREMIUM
Nellie © Privé

Die tanden zijn gemaakt om muizen en vogeltjes te eten

ColumnSommigen van jullie zullen denken: ‘Weer die kat?’ Ja, inderdaad, het gaat vandaag over de kat. Over mijn kat, Nellie, die naar de tandarts moest. Om haar tandjes schoon te maken en misschien wel een kies trekken. Ach gut!

 1. Het Besterdplein is altijd onzichtbaar en onvindbaar geweest
  PREMIUM
  Column

  Het Besterd­plein is altijd onzicht­baar en onvindbaar geweest

  Al jaren woon ik achter het Besterdplein in Tilburg. Ik kende dat plein niet toen ik er nog op andere adressen woonde, want ik heb een lange historie met de stad. Ik had alleen gehoord van de ronde van de Besterd, een bijna vergeten wielerkoers uit de vorige eeuw, door de lokale middenstand recentelijk getracht nieuw leven in te blazen, maar daar komt weinig van terecht, zoals van veel rondom het plein weinig terechtkomt.
 2. Corona sloeg op de valreep nog even hard toe: zes klassen thuis
  PREMIUM
  Column

  Corona sloeg op de valreep nog even hard toe: zes klassen thuis

  Wij hebben de laatste dagen van dit bizarre schooljaar geheel in stijl afgesloten met onze kinderen in quarantaine. Corona sloeg op de valreep nog even hard toe op hun school: zes klassen moesten thuisblijven. Het nieuws kwam woensdagavond. Terwijl buiten in ons buurtje vlakbij het stadion van PSV uitbundig gefeest en getoeterd werd vanwege de overwinning op Galatasaray en de pandemie niet eens leek te bestaan, waren de gevolgen van corona bij ons juist via de achterdeur naar binnen geslopen.