Woningbouw op boerenland, zoals in woonwijk De Bulders in Heeze, is onvermijdelijk om aan de opdracht te voldoen om vóór 2030 een miljoen woningen in Nederland te bouwen.
Volledig scherm
Woningbouw op boerenland, zoals in woonwijk De Bulders in Heeze, is onvermijdelijk om aan de opdracht te voldoen om vóór 2030 een miljoen woningen in Nederland te bouwen. © Bert Jansen/DCI Media

Huizen bouwen in het groen is nog steeds taboe terwijl makkelijke oplossing voor woningnood niet bestaan

INGEZONDEN OPINIEEINDHOVEN - Om het doel een miljoen huizen tot 2030 te halen moeten er 400.000 woningen op 1.5 procent van het boerenland komen; dat ‘volbouwen van de polder’ noemen is schromelijk overdreven.

  1. We hebben recht op een wespenplaag dit najaar
    PREMIUM
    Column

    We hebben recht op een wespen­plaag dit najaar

    Het is een klassiek beeld waar we elk najaar weer gewoon recht op hebben. Een kind dat keihard ‘mama’ gilt en dan huilend aan komt rennen met een ijsje in de hand, achtervolgd door meerdere wespen. Jíj moet het kind dan beschermen tegen die boze wespen waar je zelf stiekem ook bang van bent. Maar dat mag je niet laten merken. Je gooit snel het ijsje, met wesp en al, in de kliko en geeft het kind in de veilige keuken een nieuw ijsje, zonder belagers. We zullen deze klassieker moeten missen dit najaar, er zijn bijna geen wespen.