Jos Kessels.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Kessels. © Joost Hoving

Je werd je eigen gezelschap en daar was niks mis mee

ColumnMet een krakende roestketting fietste ik door de stad, op weg naar de dierenwinkel, om een busje gedroogd ongedierte te kopen voor de twee waterschildpadden. Toen ik ze voor onze dochter kocht, kreeg ik bij de aanschaf te horen dat ze hoogstens een jaar of acht mee zouden gaan en dat alleen maar in het meest gunstige geval. Maar dat was inmiddels bijna vijftien jaar geleden.

 1. Declaraties Eindhovense wethouder stuiten op onbegrip: ‘Twee huizen op onze kosten? Onbeschoft’
  VAN DE LEZER

  Declara­ties Eindhoven­se wethouder stuiten op onbegrip: ‘Twee huizen op onze kosten? Onbeschoft’

  Ze heeft in een krap jaar bijna 10.000 euro gedeclareerd voor tijdelijk onderdak, de Eindhovense D66-wethouder Monique Esselbrugge. Omdat ze ook in Nijmegen wil blijven wonen, heeft ze in Eindhoven een huurappartement. Schandalig, vinden lezers van het ED.
  Eindhoven, Cranendonck, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard
 2. ‘Verhoging verkeersboetes ondermijnt gezag alleen maar meer’
  VAN DE LEZER

  ‘Verhoging verkeers­boe­tes ondermijnt gezag alleen maar meer’

  Dezer dagen werd bekend dat de overheid met ingang van volgend jaar de verkeersboetes met maar liefst 10 procent gaat verhogen. Er wordt eerlijk bij verteld dat dit bedoeld is om de staatskas te spekken. Of dit de juiste manier is om de inkomsten van de overheid te vergroten is nog maar de vraag, stelt Jan Bekx uit Gemert.
  Cranendonck, Eindhoven, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard
 3. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.