Button voor dove mensen
Volledig scherm
PREMIUM
Button voor dove mensen © .

Kiezen tussen hangers, slangschuivers, wokkels, oorsierstukjes en stickers

ColumnEindelijk heb ik er serieus werk van gemaakt. Eigenlijk te laat, want het recept was normaal gesproken verlopen, maar door corona verlengd. Ik heb het over mijn hoorapparaat. En nee, ik krijg geen hippe gekleurde in mijn oor, maar gewoon zo’n ding achter het oor. 

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Brieven | Ode aan de echte molenaar van de Genneper watermolen | Energiecrisis betekent goud voor energiebedrijven
  LEZERSBRIEVEN

  Brieven | Ode aan de echte molenaar van de Genneper watermolen | Energiecri­sis betekent goud voor energiebe­drij­ven

  De betekenis voor de cultuur in Brainport van de vrouwen van Gerard en Anton Philips, Johanna van der Willigen en Anna de Jongh, was groot. Ook zij hebben aan de basis gestaan van de bijzondere cultuur van samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. De vertrouwensbasis waar creativiteit en ondernemingszin in kan gedijen; een huis om in te wonen (woningstichting v Lotharingen), opleiding (Philips scholen en vd Willigenfonds), sport en gezondheidszorg. Vrouwelijke iconen die belangrijk waren voor de geschiedenis van je stad. Willemijn Nieuwenhuis, Eindhoven