Kringetjesverjaardag bij Bert en Gerda

columnMijn kinderen schoten vorige week hun lievelingsbal hoog in de boom, klemvast tussen drie takken. De reddingsactie om hun bal te bevrijden had wel wat weg van de manier waarop ik afgelopen jaar de coronamaatregelen heb ervaren. Met iedere stok die richting de bal werd geslingerd hadden ze de volle overtuiging dat-ie ‘deze keer wel los zou komen’. 

 1. Eindhoven is een stad van én voor wereldburgers; District-E met torens is nodig om ze te huisvesten
  PREMIUM
  INGEZONDEN OPINIE

  Eindhoven is een stad van én voor wereldbur­gers; Dis­trict-E met torens is nodig om ze te huisvesten

  EINDHOVEN - Er is veel te doen over het plan District-E aan het Stationsplein in Eindhoven. De meeste mensen kunnen niet wachten tot de eerste schop de grond ingaat. Eindelijk worden we verlost van dit akelige en troosteloze plein. Een klein deel lijkt minder enthousiast over de plannen, ook al is er geen direct persoonlijk belang. De argumentatie is soms tenenkrommend en werkt polariserend.
 2. Lezersbrieven | Niet ook planeet Mars verpesten | Nieuwe wet verandert aanrijtijd ambulance niet
  LEZERSBRIEVEN

  Lezersbrie­ven | Niet ook planeet Mars verpesten | Nieuwe wet verandert aanrijtijd ambulance niet

  Het laten landen van een helikopter op Mars en hiermee ook een mogelijke testvlucht maken getuigt van een knap staaltje wetenschap en techniek (ED 12-4). Maar wat hebben we er eigenlijk te zoeken? Hier op aarde heeft de mens er al een gigantische puinhoop van gemaakt. De lucht, de bodem, onze zeeën en oceanen; ze zijn allemaal ernstig vervuild. Het regenwoud is voor een groot deel gekapt en de bodem is leeg getrokken. Er zijn en worden de meest gruwelijke oorlogen uitgevochten, waarbij niets of niemand wordt ontzien. Hebzucht, macht, winst en nooit genoeg, dat is waar het om draait. Maar lang niet iedereen profiteert. De welvaart en de macht is vreselijk ongelijk verdeeld.
 1. Onbemande helikopter maakt historische eerste vlucht op Mars
  Play

  Onbemande helikopter maakt histori­sche eerste vlucht op Mars

 2. Kritiek op Radio 538-feest in Breda: '10.000 man is te veel'

  Kritiek op Radio 538-feest in Breda: '10.000 man is te veel'