DEN HAAG, 27-04-2021, Eindhoven

Vertrek vanaf Eindhoven

De koninklijke familie aan het einde van het bezoek aan Eindhoven met burgemeester John Jorritsma en stadsdichter Iris Penning die een gedicht voordraagt.
Volledig scherm
DEN HAAG, 27-04-2021, Eindhoven Vertrek vanaf Eindhoven De koninklijke familie aan het einde van het bezoek aan Eindhoven met burgemeester John Jorritsma en stadsdichter Iris Penning die een gedicht voordraagt. © Brunopress

Lezers reageren | Zelden een zo open en ontroerende Koningsdag | Niet in mijn naam

LEZERS REAGERENEINDHOVEN Koningsdag is velen goed en anderen minder bevallen blijkt uit lezersbrieven aan het ED; hieronder een bloemlezing.

  1. Kartonnen ballen zijn dankzij de vega-razzia voortaan de norm in het gemeentehuis
    PREMIUM
    Column

    Kartonnen ballen zijn dankzij de ve­ga-raz­zia voortaan de norm in het gemeente­huis

    Is warhoofd Mary-Ann Schreurs dan eindelijk na een hoop gelazer, geklier en ijdelheid uit de Eindhovense gemeenteraad verdwenen, krijg je Virginia Jonkers van de Partij van de Dieren. Die vond het niet kunnen dat er na de gemeenteraadsvergadering alleen maar bitterballen van vlees en bloed geserveerd werden. Net als bij het tennissen riep ze new balls please, wat in haar ogen betekent vegetarische en veganistische ballen. Ze kreeg steun uit de linkerhoek en zo kon het gebeuren dat kartonnen ballen voortaan de norm zijn in het gemeentehuis.