De Enck in Oirschot.
Volledig scherm
De Enck in Oirschot. © Jean Pierre Reijnen

Lezersbrieven | Met nieuw plan kan De Enck Oirschot vooruit | Open terrassen met beperkte alcohol

LEZERSBRIEVENEINDHOVEN - Lezers van het ED en ed.nl kunnen een ingezonden brief sturen via Opinie@ed.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die zaterdag 24 april in de krant verschenen.

 1. Het centraal examen is geen graadmeter voor een succesvolle toekomst van jongeren
  INGEZONDEN OPINIE

  Het centraal examen is geen graadmeter voor een succesvol­le toekomst van jongeren

  EINDHOVEN - Het centraal eindexamen 2021 werd deze week beëindigd. Vorig jaar was er vanwege de coronacrisis helemaal geen centraal examen en baseerden middelbare scholen zich op schooltoetsen met als gevolg een uitzonderlijk hoog slagingspercentage. Toch zal volgens deskundigen de uitval van het centraal eindexamen geen dramatisch effect hebben op de studieresultaten op de vervolgopleidingen.
 2. Wéér mijn wachtwoord vergeten; cyber-vergeetachtigheid is een lastig en gevaarlijk kwaaltje
  PREMIUM
  Column

  Wéér mijn wachtwoord vergeten; cy­ber-vergeetach­tig­heid is een lastig en gevaarlijk kwaaltje

  Ik moest laatst ergens inloggen met mijn DigiD. Een frustrerende bezigheid want vanzelfsprekend was ik mijn wachtwoord vergeten; iets dat me verontrustend vaak overkomt. Terwijl je tegenwoordig nogal wat wachtwoorden nodig hebt om je leven een beetje te organiseren. Je bestelt er je boodschappen en kleren mee, ze geven toegang tot je financiële zaken, je kunt ze zelfs gebruiken om een raar bultje digitaal door de dokter te laten beoordelen.