Een F-35 jachtvliegtuigen op vliegbasis Volkel. De radar op deze basis zou verstoord worden door windmolens in Mariahout.
Volledig scherm
PREMIUM
Een F-35 jachtvliegtuigen op vliegbasis Volkel. De radar op deze basis zou verstoord worden door windmolens in Mariahout. © ANP

Lezersbrieven | Windpark Mariahout verstoort radar en burgers | Verkiezingen als verandermoment lokale politiek

LEZERSBRIEVENEINDHOVEN - Lezers van het ED en ed.nl kunnen een ingezonden brief sturen via Opinie@ed.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die zaterdag 15 mei in de krant verschenen.

 1. Huisvesting daklozen verdelen over wijken in Eindhoven; aanpak is dweilen met kraan open
  INGEZONDEN OPINIE

  Huisves­ting daklozen verdelen over wijken in Eindhoven; aanpak is dweilen met kraan open

  EINDHOVEN - In de aanpak van deze coronapandemie was aanvankelijk ‘we doen het samen’ het collectieve gevoel. Inmiddels zien we steeds meer twijfels over het beleid en er worden zelfs vraagtekens geplaatst of Covid-19 eigenlijk wel bestaat. De zorg zet al anderhalf jaar alle zeilen bij. Niet alleen in de ziekenhuizen, waar patiënten op de IC terecht komen, maar bijvoorbeeld ook in de daklozenzorg.
 2. Wéér mijn wachtwoord vergeten; cyber-vergeetachtigheid is een lastig en gevaarlijk kwaaltje
  PREMIUM
  Column

  Wéér mijn wachtwoord vergeten; cy­ber-vergeetach­tig­heid is een lastig en gevaarlijk kwaaltje

  Ik moest laatst ergens inloggen met mijn DigiD. Een frustrerende bezigheid want vanzelfsprekend was ik mijn wachtwoord vergeten; iets dat me verontrustend vaak overkomt. Terwijl je tegenwoordig nogal wat wachtwoorden nodig hebt om je leven een beetje te organiseren. Je bestelt er je boodschappen en kleren mee, ze geven toegang tot je financiële zaken, je kunt ze zelfs gebruiken om een raar bultje digitaal door de dokter te laten beoordelen.