Jos Rombouts uit Veldhoven ondergaat een operatie met deep brain stimulation dat voor hem het leven met de ziekte van Parkinson wat lichter maakte.
Volledig scherm
Jos Rombouts uit Veldhoven ondergaat een operatie met deep brain stimulation dat voor hem het leven met de ziekte van Parkinson wat lichter maakte. © Jos Rombouts

Mening | Ongenode gast Parkinson met stroomstootjes buiten zetten met ‘deep brain stimulation’

INGEZONDEN OPINIEVELDHOVEN - In de spreekkamer in 2007 had de neuroloog al snel door dat het Parkinson is. Ik schrok me te pletter. Ik was 55 jaar en zat nog vol ambitieuze plannen. Een chirurgische ingreep met deep brain stimulation zorgde jaren later gelukkig voor een iets betere kwaliteit van leven.

  1. De droevige Engelse prins Eddy legde het aan met actrices, danseressen en prostituees
    PREMIUM

    De droevige Engelse prins Eddy legde het aan met actrices, danseres­sen en prostitu­ees

    Onlangs zagen we prins Charles op de troon van zijn moeder zitten. Hij mocht ook een keer. Misschien is het daarom dat ik getroffen werd door het droevige relaas van de Engelse prins Eddy. De man stierf in 1892 en werd maar 28 jaar oud. Edward, ofwel Eddy, was in zijn tijd de tweede in lijn voor de opvolging van de Engelse koningin Victoria. Zijn vader, ook een Edward (veel fantasie hebben ze niet), beter bekend als Bertie, was de prins van Wales en de nummer een op de lijst.