Naaktslakken als wenkbrauwen

Ik ben een beetje bang, mensen. Met angst kijk ik naar de onheilspellende periode ná corona en ná ons sociale isolement. Want nu zitten we allemaal nog lekker veilig en anoniem verscholen achter Netflix, een boek of een spelcomputer. Onzichtbaar voor de buitenwereld. 

 1. Corona sloeg op de valreep nog even hard toe: zes klassen thuis
  PREMIUM
  Column

  Corona sloeg op de valreep nog even hard toe: zes klassen thuis

  Wij hebben de laatste dagen van dit bizarre schooljaar geheel in stijl afgesloten met onze kinderen in quarantaine. Corona sloeg op de valreep nog even hard toe op hun school: zes klassen moesten thuisblijven. Het nieuws kwam woensdagavond. Terwijl buiten in ons buurtje vlakbij het stadion van PSV uitbundig gefeest en getoeterd werd vanwege de overwinning op Galatasaray en de pandemie niet eens leek te bestaan, waren de gevolgen van corona bij ons juist via de achterdeur naar binnen geslopen.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”