Op diverse plekken in het land rijden geen treinen vanwege de vrees dat door holen van dassen het spoor verzakt. Volgens spoorbeheerder ProRail zitten er op veertig locaties in het land dassen bij en onder het spoor. Deze dassenburcht bij Esch zorgt dat er geen treinverkeer mag rijden tussen Den Bosch en Boxtel. Beeld: Stefan Verkerk/ProRail.
Volledig scherm
PREMIUM
Op diverse plekken in het land rijden geen treinen vanwege de vrees dat door holen van dassen het spoor verzakt. Volgens spoorbeheerder ProRail zitten er op veertig locaties in het land dassen bij en onder het spoor. Deze dassenburcht bij Esch zorgt dat er geen treinverkeer mag rijden tussen Den Bosch en Boxtel. Beeld: Stefan Verkerk/ProRail. © Videostill

Op de PvdD stemmen, met de trein reizen en net de dassen dwarsbomen dat

Column‘Das naar. Net als je moet opdassen. Hoe ga je nu naar Amsterdas?’ Jaja, lach er maar om. Op Partij voor de Dieren stemmen en met de trein reizen en net de dassen gaan dit allemaal dwarsbomen. Lekker een beetje graven onder het spoor. Hadden ze dat niet ergens anders kunnen doen?

 1. Aantal Nuenenaren ongelukkig met snelfietspad Eindhoven-Helmond: ‘Het wordt wachten op ongelukken’
  VAN DE LEZER

  Aantal Nuenenaren ongelukkig met snelfiets­pad Eindhoven-Hel­mond: ‘Het wordt wachten op ongelukken’

  Wethouder Bonte uit Helmond geeft aan klaar te zijn met het Nuenens getreuzel rondom de aanleg van het snelfietspad. Als na bijna 30 jaar praten en plannen er nog steeds hobbels zijn om dit pad te realiseren, dan is er iets grondig mis, stelt de Nuenense CDA-leider Cees Meijvis.
  Cranendonck, Eindhoven, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.