Hoofdredacteur John van den Oetelaar op de redactie van het ED, nog voor de coronacrisis. Momenteel werken veel redacteuren vanuit huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdredacteur John van den Oetelaar op de redactie van het ED, nog voor de coronacrisis. Momenteel werken veel redacteuren vanuit huis. © DCI Media

Op zoek naar nieuw talent, want onze redactie mag, nee moet, veel diverser

Beste lezerOm betekenisvol journalistiek te kunnen bedrijven is een open geest en bijbehorende ruime blik een vereiste. Eigen waarneming, eigen nieuwsgierigheid, eigen verwondering, eigen wantrouwen, het kan allemaal bijdragen aan het stellen van de goede vragen, het lichten van de juiste tegel, tot betere journalistiek. 

  1. We laten ons de vuurwerkterreur van een stel kwallen welgevallen. En doen niks
    PREMIUM
    Column

    We laten ons de vuurwerk­ter­reur van een stel kwallen welgeval­len. En doen niks

    ‘Ha, ha, en toen hebben wij zo’n copperkiller afgestoken en dat gaf een knal man, zo gaaf. De pannen die klepperden rrrrrrrrrrr, zo van boven naar beneden over het dak. Geweldig. Maar toen kwam die bewoner woest naar buiten en die heeft Jeffrey tot in het dorp achtervolgd en hem daar een trap onder zijn hol gegeven dat Jeffrey drie dagen niet kon schijten. Lachen man, ha, ha. Schade? Dat kunnen wij toch niet weten, man, wij zijn pas veertien of vijftien, onze hersencellen zijn nog niet uitgehard. Daarna zijn we het bos ingegaan, want er waren ook al van die zeikerds die zeiden dat hun hondje al drie dagen onder de kast lag te plassen van angst, ha, ha, daar staan wij toch niet bij stil als we lol maken, we zijn toch pas veertien of vijftien? Toen zijn we in het bos vuurwerk af gaan steken. Ha, ha, bij de eerste klap gingen alle duiven omhoog. Die zijn snel joh! Ik zag ook nog een paar hertjes wegrennen (noot van de redactie; er leven hier geen herten dus het zijn reeën geweest, maar deze jongens zijn pas veertien of vijftien, die kunnen dat niet weten. Hun hersencel heeft waarschijnlijk net in een uithoekje van de schedel gelegen)’.