Mari de Bijl.
Volledig scherm
PREMIUM
Mari de Bijl. © Joost Hoving

Padden en kikkers zijn blij met de tunnelvisie van het IVN

columnVoordat ik bij het paddenscherm aan de Somerenseweg word verwacht, heb ik een uur de tijd een aangrenzend gebiedje op vogels te inventariseren. Het vriest een graad of 3 en het blijft akelig stil in de houtwallen waar ik langsloop. Er is zelfs geen ree te zien. Die liggen waarschijnlijk beschut in het bos met een wollen dekentje om zich heen geslagen.

 1. Eindhovense zorginstelling vraagt familie om te helpen met verzorging: ‘te triest voor woorden’
  VAN DE LEZER

  Eindhoven­se zorginstel­ling vraagt familie om te helpen met verzorging: ‘te triest voor woorden’

  Zorginstelling Vitalis vraagt familie en mantelzorgers om bij te springen in haar woonzorgcentra, Niet alleen voor de leuke dingetjes, maar ook bij het uit bed halen, douchen en aankleden van bewoners. Het artikel bracht een golf van reacties teweeg bij lezers van het ED.
  Eindhoven, Cranendonck, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?