Frans Timmermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Timmermans. © Corbis via Getty Images

Recyclen en Green Deal

ColumnNet zoals in heel veel huishoudens wordt er ook in het mijne heel wat afgeklust in deze coronaperiode. Logisch, we worden geadviseerd zo veel mogelijk thuis te blijven. En ik elk huis is wel iets op te knappen. Zeker in en rond mijn huis. Als je dan ook nog een partner hebt die niet kan stilzitten dan weet je wel hoeveel een en een is.

In mijn buurt wordt volop gesloopt en verbouwd. Containers op straat liggen vol met nog bruikbaar materiaal. Daar hoeven we niet eens naar te zoeken. Buren waarschuwen ons als ze denken dat mijn partner iets kan gebruiken. Zo hebben we al heel veel hout, wat spiegels, stenen en weet ik wat allemaal nog meer bij elkaar gesprokkeld. De spiegel staat achter in de tuin en het hout van de moestuin is inmiddels allemaal vervangen. Van oude  tuinmeubelen die de winter niet overleefd hebben is een nieuw bankje gemaakt en nog twee houten krukjes. De tuintafel is weer geolied en verstevigd. Alles mooi opgeknapt en helemaal klaar voor de zomer.
En nu? Er staat nog een oude tuintafel, een bankje en wat planken. Dat wordt een kast/kas/wandmeubel/bbq-plaats/buitenkeuken. Tekening is al klaar. De start van een nieuw project.