De wijk Rapelenburg als voorbeeld van de Nederlandse rijtjeswoning met voor- en achtertuin. Rechts het Clarissenklooster aan de rand van de Genneper Parken in Eindhoven.
Volledig scherm
De wijk Rapelenburg als voorbeeld van de Nederlandse rijtjeswoning met voor- en achtertuin. Rechts het Clarissenklooster aan de rand van de Genneper Parken in Eindhoven. © Ronald Otter

Rijtjeshuis met voor en achter een tuin heeft zijn tijd gehad; Er is een cultuuromslag in wonen nodig

INGEZONDEN OPINIEEINDHOVEN - Onze woontraditie moet drastisch worden herzien om de woningnood op te lossen en vergroening mogelijk te maken. Een cultuuromslag is nodig om alternatieve bouw- en woonvormen te kunnen omarmen.

  1. Hier geeft de natuur de landbouw een ferme zoen
    PREMIUM
    Column

    Hier geeft de natuur de landbouw een ferme zoen

    De nieuwe directeur van Brabants Landschap, Joris Hogenboom, heeft door het maken van een wandeling kennis gemaakt met twee kakelverse gedeputeerden van onze provincie. Omdat ik de beheerder ben van Gijzenrooi ben ik er ook bij. In het schitterende groengebied, ingeklemd tussen Geldrop en Eindhoven, liggen enkele uitdagingen voor de korte termijn. Gedeputeerden Elies Lemkes van landbouw en Hagar Roijackers van natuur hebben er zin in op deze mooie vrijdagmiddag. En wij ook natuurlijk.